Spring naar de inhoud

Over ons

 

Start To Talk is een warm project dat focust rond het mentale (on)welzijn van studenten. Het is een project voor studenten, door studenten. In een praatsessie praten we over zaken waar jongeren doorgaans mee worstelen.

Vaak heerst er een taboe rond deze onderwerpen in onze dagdagelijkse gesprekken. Mensen schamen zich of voelen zich zwak, omdat ze met problemen kampen. Sociale media, waar iedereen een perfect leven lijkt te leiden, maakt dit niet gemakkelijker.

Praatsessie Start To Talk
Start To Talk praatsessie

Praten helpt

We merken tijdens onze praatsessies dat wanneer mensen open over hun gevoelens kunnen praten, ze zich achteraf opgelucht voelen. Ondanks het feit dat onze deelnemers elkaar niet kennen, is er een wederzijds gevoel van vertrouwen en respect.

Praten helpt, dus loop niet langer met je probleem rond en schrijf je in voor één van onze sessies, online of fysiek.

Ons team

Eva Helpers

Eva Helpers Kernbestuur

Bieke De Waele

Bieke De Waele Kernbestuur

Michiel De Kesel

Michiel De Kesel Kernbestuur

Loes Van Poecke

Loes Van Poecke Kernbestuur

6

Elke De Vogelaere Team Promo Moderator

4

Lars Desmet
Moderator

11

Amy Debouvry Moderatorcoördinator

10

Pauline Coenen Kandidaat moderator coördinator

60138358_2486408704703593_6608768948332658688_o_2

Glenn Boschmans Kandidaat moderator coördinator

13

Sara Helsen Moderator

8

Maria Paz
De Lombaerde
Moderator

Word vrijwilliger

Het team van Start To Talk

Wil jij graag andere studenten helpen? Sluit je dan aan bij Start To Talk. Onze praatsessie gaan steeds door in aanwezigheid van twee moderatoren. Dit zijn telkens studenten die aan de hand van opleidingsmomenten worden voorbereid op hun rol in het groepsgesprek. Om de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers te garanderen, werken wij aan de hand van een vooraf bepaalde selectieprocedure.

Indien je zelf moderator wilt worden of deel wil uitmaken van de organisatie, stuur dan een mail naar starttotalk@bemsa-gent.be met daarin wat je voor Start To Talk wil betekenen. Je hebt de mogelijkheid tussen verschillende taken:

  • Modereren
  • Deel uitmaken van het promoteam
  • Meehelpen in de planning